Huollon suunnittelu

Huolto tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta sen suorittaminen sujuu tehokkaasti ja turvallisesti. Huoltotoimenpiteistä on tarkat ohjeet ja huoltovideo sivulla Asennus ja huolto.

 


Neulalämmönsiirtimen huollon kannalta on jo suunnitteluvaiheessa otettava huomioon seuraavia asioita:

  • Lämmönsiirtimen luokse on päästävä turvallisesti.
  • Huoltotilassa on oltava riittävä valaistus.
  • Huoltotilassa on oltava vesipistoke tai vesi on voitava tuoda kauempaa huollettavaan kohteeseen.
  • Huoltotilassa on oltava sähkökytkentä painepesuria ja imuria varten.
  • Neulalämmönsiirtimen molemmat puolet on päästävä huoltamaan. Tämä toteutetaan esimerkiksi järjestämällä molemmin puolin neulalämmönsiirrintä noin yhden metrin syvyinen huoltotila tai neulalämmönsiirtimen päälle avattava huoltoluukku.
  • Pesuvesien poisto on myös otettava huomioon suunnitteluvaiheessa. Neulalämmönsiirtimet on varustettu pesuvesialtaalla (RST) ja yhteellä. Pesuvedet voidaan johtaa esim. lattiakaivoon, jolloin on käytettävä kaksoisvesilukkoa. Katolle sijoitettavista malleista pesuvedet voidaan johtaa joko pesuvesialtaan kulmista katolle tai pesuvesiyhteen kautta viemäriin.

 

Vesi- ja sähköliittimet ovat tuotu lähelle neulalämmönsiirrintä.

 

Huoltotilassa on oltava vesipistoke tai vesi on voitava tuoda kauempaa huollettavaan kohteeseen. Huoltotilassa on oltava sähkökytkentä painepesuria ja imuria varten.

Lämmönsiirtimen luokse on päästävä turvallisesti

 

Katolle on järjestettävä turvallinen kulku, josta huoltolaitteet voi helposti tuoda lämmönsiirtimille.

  

Neulalämmönsiirtimet on varustettu avattavilla huoltokansilla.

  

Neulalämmönsiirtimen molemmille puolille on jätettävä riittävä huoltotila

Lisätietoa huollon kannalta huomioitavista seikoista, kun neulalämmönsiirrin sijoitetaan IV-koneen väliosaan, löytyy sivulta IV-koneen osien järjestys >>

 

Pesuvesien poisto on myös otettava huomioon suunnitteluvaiheessa. Neulalämmönsiirtimet on varustettu pesuvesialtaalla (RST) ja yhteellä. Pesuvedet voidaan johtaa esim. lattiakaivoon, jolloin on käytettävä kaksoisvesilukkoa. Katolle sijoitettavista malleista pesuvedet voidaan johtaa joko pesuvesialtaan kulmista katolle tai pesuvesiyhteen kautta viemäriin.

© Retermia Oy 2007