Kosteus- ja mikrobiongelmilta vältytään

Hygieeninen Retermia-neulalämmönsiirrin suojaa ilmastointijärjestelmää epäpuhtauksilta. Neulalämmönsiirrin esisuodattaa ja esilämmittää tuloilman, jolloin pääsuodatin pysyy kuivana ja sen käyttöikä moninkertaistuu. Märän suodattimen aiheuttamilta home- ja mikrobiongelmilta vältytään. Samalla suodatinjätteen määrä vähenee. 

 

 

Neulalämmönsiirrin toimii tuloilmapuolella ns. LTO-esisuodattimena esilämmittäen ja kuivattaen ulkoilmaa sekä poistoilmapuolella karkeasuodattimena poistaen ilmasta karkean pölyn ja vaimentaen samalla myös ääniä. 

Esisuodattimena toimivalla lämmönsiirtimellä on monia etuja: Lumi ja kosteus eivät tuki pääsuodattimia eikä suodatinpinnoilla esiinny haju- tai mikrobiongelmia. Pääsuodattimen käyttöikä pitenee moninkertaisesti. Käyttöhäiriöt vähenevät ja suodatusastetta voidaan nostaa esim. suosituksen mukaiselle EU-7 tasolle ja siten parantaa tulo- ja sisäilman laatua. Poistopuolella ei tarvita suodatinta ollenkaan, sillä neulapatteri toimii ns. LTO-suodattimena.

Retermian neulapattereiden esisuodatuskyky on noin EU3 -luokkaa. LTO-esisuodatin estää siten lumen, siitepölyn ja muiden isokokoisten partikkelien pääsyn ilmanjakokanaviin.

Puhdas tuloilma ja kuivana pysyvät suodattimet takaavat korkean sisäilman laadun. Kesällä samaa järjestelmää voidaan tarvittaessa käyttää sisäilman jäähdytykseen.

Tutkimustuloksia neulalämmönsiirtimestä >>

Artikkeleita aiheesta:

Ilmanvaihdon modernit parannus- ja kunnostusratkaisut (MIV) tutkimusprojektin aineistoa. Lumen ja kosteuden sisäänpääsyn ja suodattimen kastumisen estäminen:

Lumen ja kosteuden esto (pdf 120 kt) 

Retermia ratkaisulla estetään lumi- ja märkäsuodatinongelmat:

Ratkaisu lumi- ja märkäsuodatinongelmiin (pdf 3548 kt)